Dzień Otwarty 2018
To już tradycja w naszej szkole, że zapraszamy rodziców oraz gości na dzień otwarty, gdzie można zobaczyć lekcje prowadzone przez nauczycieli. Jest to dzień pełen niespodzianek zarówno dla dzieci jak i rodziców. Staramy się zaskakiwać, ale pokazać to wszystko co jest związane z pracą w naszej szkole.
Dziś poza lekcjami otwartymi na poszczególnych przedmiotach, uczniowie w ramach projektu Erasmus+ wykonywali przepyszne ekologiczne potrawy „MasterChef Junior” (produkty zostały ufundowane przez ERASMUS+).
Z zakupionych produktów, uczniowie z poszczególnych klasach, wykonywali przepyszne potrawy, które zostały degustowane przez innych. Warto wspomnieć, iż rodzice również bardzo przyczynili się do tworzenia ekologicznych smakołyków, a dzieci wykazały się ogromnym zaangażowaniem i pomysłowością.
Jedni przyrządzali owocowe wykałaczki, inni warzywne zwierzątka. Nie zabrakło sałatki greckiej z pieczonym chlebem, pasty twarożkowej i przepysznych kanapek. Największą furorę zrobiły placuszki bananowe z płatków owsianych, które wszystkim przypadły do gustu.
W klasach I – III został przygotowany konkurs wiedzy o Mikołaju Koperniku, gdzie w grupach uczniowie odpowiadali na pytania związane z otaczającym nas Wszechświatem.
Po smacznej degustacji uczniowie i zaproszeni goście udali się do na apel, przygotowany przez klasę IVb wraz z wychowawcę panią Monikę Prusowską. Uczniowie przedstawili życie naszego patrona szkoły Mikołaja Kopernika. Dodatkowo apel ubarwił taneczny występ uczennic z klasy VSP oraz piosenki, zaśpiewane przy akompaniamencie pani Edyty Obruśnik.
Na zakończenie apelu słowa uznania otrzymaliśmy wprost od wójta Grzegorza Utrackiego, który jak sam powiedział, ma ogromny sentyment do naszej szkoły i z radością wita szkolne progi.
Wszystkim przybyłym bez wyjątku, dziękujemy za przybycie i oczywiście zapraszamy na kolejne takie spotkanie już za rok.
Poniżej zaś zapraszamy do obszernej fotorelacji z dzisiejszego dnia. TUTAJ